küçük bir ilçede kalmanın en büyük avantajı sanırım kendi yoğurdunu yapmak, köylü yumurtası bulabilmek gibi şeyler
3. senemiz bitiyor bu sene buraya gelmeden yoğurt yapmayı bilmiyordum ama şimdi öğrendim
kızlarda olunca her şeyin doğalını yesin diyoruz artık her şeyde o kadar çok katkı maddesi ve hijyenik değil ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
5 lt süt aldım
bunu önce güzelce kaynattım, sonra ılımaya bıraktım, ılınınca üzerindeki kaymağı aldım bir dahaki kaymakla tereyağ yapıcam :) dondurucuda beni bekliyor kaymağım :))
süt sıcağa yakınken mayalıyorum ..
mayaladıktan sonra da market poşetine geçiriyorum sadece.. annem yorganlara sarıp sarmalar da :))
tatataaaaam yoğurdum hazır üzerine temiz bir bez örtücem ki suyunu alsın taş gibi olsun :))
organik doğal yoğurdumuz hazır
yapacaklara afiyet olsun
sevgiyle kalın hoşçakalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder